Rajat siirtyy

Ainakin kaikki 1980-luvulla ja myöhemmin syntyneet olivat oppineet tuntemaan Ukrainan sellaisena kuin se on. Eli Neuvostoliiton aikakauden päättymisen jälkeen tapahtuneen itsenäistymisen jälkeen voimaan tulleiden rajojen mukaan. Varmaan vähän vanhemmat olivat ehkä tottuneet Neuvostoliittoon, se oli se ainoa oikea maa, jolla oli noita epävirallisia, vanhaan tyyliin nimettyjä alueita kuten  Moldavia, Gruusia, Ukraina tai Bessarabia. Mutta heillekin varmasti Ukraina oli Ukraina, kun se itsenäistyi.

Sen jälkeen Ukrainasta on irronnut palasia ja rajat ovat liikkuneet paljon. Varsinkin idässä ja etelässä.

Kun tutustuu Ukrainan historiaan, niin huomaa, että jo 1900-luvun alkupuolella rajat muuttuivat mielenkiintoisella tavalla jatkuvasti, silloin lähinnä lännessä.
Joskus 1900-luvun alussa Ukraina oli osana Venäjää, mutta siihen ei kuulut lännen alueita, vaan ne olivat Puolan ja Itävalta-Unkarin hallussa. Alle vuoden ajan oli olemassa Länsi-Ukrainan kansantasavalta, joka oli irtaantunut Itävalta-Unkarista ja liittyi sitten Ukrainaan.

Sitten oli Puolan ja Ukrainan välinen sota, jonka jälkeen tämä Lvivin alue siirtyi Puolan hallintaan ja Lviv oli Puolan kolmanneksi suurin kaupunki.
Välillä maa oli jakaantunut bolsevikkien ja Ukrainan kansantasavallan kannattajien kesken.

Toisen maailmansodan alkaessa Neuvostoliitto valtasi alueita Puolasta ja ne päätettiin liittää Ukrainaan. Se oli siis lahja Ukrainalle.

Pian Neuvostoliitto lahjoitti lisää maata Ukrainalle. Vuonna 1940 Neuvostoliitto vaati Romanialta kahdesta kohtaa maata. Toinen niistä oli nykyisen Ukrainan lounaisosassa ja toinen meren rannalla Moldovan eteläpuolella. Ne liitettiin Ukrainaan.

Nähtävästi Ukraina oli jonkun aikaa Saksan hallussa sekä ensimmäisen että toisen maailmansodan aikana.


Suomessa on paljon puhuttu siitä, miten Venäjän olisi pitänyt palauttaa ne alueet mitä se otti toisessa maailmansodassa. Sitä on ehdotettu Venäjälle jossakin vaiheessa, siitä on keskusteltu Boris Jeltsinin kanssa ja Vladimir Putinin kanssa. Jotkut uskovat vieläkin tämän olevan mahdollista, kunhan Venäjän nykyinen valtio romahtaa ja hajoaa osiin.
Ovatko Puola, Romania ja Moldova vaatineet Ukrainaa palauttamaan alueita? Kun eihän se edes ollut varsinaisesti Ukraina, joka ne otti pois heiltä. Vaan Neuvostoliitto. Olisi oikein, jos Ukraina palauttaisi nuo alueet aikaisemmille omistajilleen.
Sitten on Taka-Karpatian alue. Se kuului 1910-luvulla Unkarille ja ensimmäisen maailmansodan jälkeen Tshekkoslovakialle. Sitten Neuvostoliitto otti sen ja antoi Ukrainalle, taas kerran.



On kerta kaikkiaan käsittämätöntä, miten Ukrainan sallitaan miehittää noita alueita yhä edelleen vuonna 2025. Se ei voi olla mitään muuta kuin kansainvälisen oikeuden loukkaus ja yksiselitteisesti laitonta.
Kun seuraavan kerran Ukrainassa määritellään valtion viralliset rajat, heidän on luovutettava nuo maa-alueet alkuperäisille omistajilleen. Kummallista, miten Ukrainan edustajat ovat puhuneet venäläisestä valloitushalusta ja Neuvostoliiton imperialismista... mutta he itse edustavat juuri näitä samoja historiallisia perinteitä.

Vain alueluovutusten kautta Ukraina voi irtaantua Neuvostoliiton perinnöstä ja imperialismista. Läntinen arvoyhteisö ei voi sallia Ukrainan toimia, ja tästä syystä myös Ukrainan tie Naton ja Euroopan unionin jäseneksi on katkennut. Kaikkinainen tuki Ukrainalle on keskeytettävä siihen asti, kunnes Ukraina sitoutuu luovuttamaan naapureilleen edellä mainitut alueet.

Nähtävästi tietämättömille ihmisille syötetään propagandaa Ukrainaan liittyen. Mutta historiaa ei voi muuttaa, ja historia osoittaa, että Ukrainalle nuo maa-alueet eivät ainakaan kuulu.
Slovakiaa ja Unkaria on syyllistetty siitä, kun ne eivät ole sataprosenttisesti Ukrainan tukena, mutta nyt sillekin löytyi selitys. Ukraina on vallannut alueita niiltä.


Luin juuri kirjan nimeltä "Torakoita ja panssarivaunuja". Sen kirjoittaja Timo Laine oli todistamassa sosialististen valtioiden viimeisiä hetkiä 1980-luvulla ja 1990-luvulla. Kirjassa kerrotaan esimerkiksi, miten Virossa todettiin laittomaksi Neuvostoliiton hallintovalta ja Moldovassa taisi olla sama juttu. Ja ilmeisesti monessa muussakin paikassa. Siksi heidän käskyjään ei enää otettu huomioon.
Sama koskee näitä alueita, mitä Neuvostoliitto liitti Ukrainaan. Ne Neuvostoliitto oli hankkinut kiristämällä naapureita, tai laittomalla hyökkäyssodalla. Siksi ne eivät voi kuulua Ukrainalle.

Kirjan mukaan Viro on luovuttanut maata Venäjälle, koska siellä asuu niin paljon venäläisiä. Tiedetään myös, että Israel valtasi Siinain niemimaan joskus, mikä oli valtava voitto. Mutta he luovuttivat sen takaisin Egyptille. Ukrainan pitäisi tehdä sama.
Ja ovathan myös amerikkalaiset lähteneet Irakista ja Afganistanista.




Kuten tiedetään, myös vielä vuonna 1954 Neuvostoliiton johto lahjoitti maata Ukrainalle. Eli Krimin niemimaan. Neuvostoliiton ansiosta Ukraina sai siis peräti viisi eri maa-aluetta itselleen. Kenties vielä useampiakin alueita (Puolan ja Valko-Venäjän suunnalla) jos alkaa tarkkaan selvittää?

Krim on sentään palautettu aiemmille omistajilleen, vaikka maantieteellisesti ajateltuna se olisi yhteydessä Ukrainaan.

Maksim Fedorov sanoi kirjassaan, että Ukraina on "tilkkuvaltio" joidenkin mielestä, historiansa takia.
Heillä on maarajaa useiden eri valtioiden kanssa, joten sen takia on loogista, että joskus historian saatossa rajat ovat muuttuneet ja valtioiden nimetkin.
Kiistatta on kuitenkin totta, että venäläiset eivät ole vain vallanneet maata Ukrainasta, vaan myös hankkineet heille maata. Toisen maailmansodan aikana oletettavasti ukrainalaiset ja venäläiset yhdessä valtasivat maata muilta, ja ne alueet liitettiin Ukrainaan.

Ukrainalla ei voi olla mitään erityisasemaa Neuvostoliiton viimeisenä linnakkeena, vaan kansainväliset lait koskevat myös heitä. Siksi nuo alueet on palautettava.

Переміщення кордонів

Принаймні кожен, хто народився у 1980-х роках і пізніше, знав Україну такою, якою вона є. Тобто за тими кордонами, які набули чинності після здобуття незалежності, яке відбулося після закінчення радянської доби. Можливо, старші трохи більше звикли до Радянського Союзу, це була єдина справжня країна, яка мала ті неофіційні, старостильні назви регіонів, як-от Молдавія, Грузія, Україна чи Бессарабія. Але для них Україна точно була Україною, коли стала незалежною.

Відтоді від України відкололися шматки і кордони сильно посунулися. Особливо на сході та півдні.

Коли ви дивитесь на історію України, то помічаєте, що вже на початку 20 століття кордони постійно цікаво змінювалися, переважно на заході.
Десь на початку ХХ століття Україна входила до складу Росії, але до її складу не входили західні регіони, які перебували під контролем Польщі та Австро-Угорщини. Менше року проіснувала Західноукраїнська Народна Республіка, яка вийшла зі складу Австро-Угорщини, а потім приєдналася до України.

Потім була війна між Польщею та Україною, після якої ця Львівщина опинилася під польським контролем і Львів був третім за величиною містом у Польщі.
Часом країна була поділена між більшовиками та прибічниками УНР.

На початку Другої світової війни Радянський Союз відібрав у Польщі території та вирішив приєднати їх до України. Тож це був подарунок Україні.

Незабаром Радянський Союз подарував Україні більше землі. У 1940 році Радянський Союз вимагав від Румунії два шматки землі. Одна з них знаходилась у південно-західній частині сучасної України, а друга — на березі моря на південь від Молдови. Їх приєднали до України.

Очевидно, Україна була деякий час окупована Німеччиною під час обох світових воєн.


У Фінляндії багато говорили про те, як Росія мала повернути території, які вона забрала під час Другої світової війни. У якийсь момент це було запропоновано Росії, це обговорювалося з Борисом Єльциним і Володимиром Путіним. Дехто й досі вірить, що це можливо, поки нинішня російська держава розвалиться і розпадеться.
Польща, Румунія та Молдова вимагали від України повернення територій? Коли їх у них забрала навіть не власне Україна. Але Радянський Союз. Для України було б правильно повернути ці території колишнім власникам.
Далі – Закарпатська область. У 1910-х роках належав Угорщині, а після Першої світової війни — Чехословаччині. Потім Радянський Союз забрав і знову віддав Україні.


Абсолютно незрозуміло, як Україні все ще дозволяють окупувати ці території у 2025 році. Це може бути нічим іншим, як порушенням міжнародного права і однозначно незаконним.
Наступного разу, коли в Україні будуть визначені офіційні кордони держави, вони повинні будуть передати ці землі їхнім первісним власникам. Дивно, як українські представники висловлювалися про російське завоювання та радянський імперіалізм... але вони самі представляють ці самі історичні традиції.
Лише шляхом територіальних передач Україна може відірватися від радянської спадщини та імперіалізму. Західна спільнота цінностей не може дозволити Україні діяти таким чином, і через це шлях України до членства в НАТО та Європейському Союзі також перекрито. Будь-яка підтримка України має бути призупинена, доки Україна не зобов’яжеться передати вищезазначені території своїм сусідам.

Мабуть невігласів годують пропагандою щодо України. Але історію не змінити, а історія показує, що ті землі принаймні не належать Україні.
Словаччину та Угорщину звинувачували в тому, що вони не стовідсотково підтримують Україну, але тепер і цьому знайшли пояснення. Україна відібрала у них території.

Я щойно прочитав книжку «Таргани і танки». Його автор, Тімо Лайне, був свідком останніх моментів існування соціалістичних держав у 1980-1990-х роках. У книзі розповідається, наприклад, про те, як радянську владу оголосили незаконною в Естонії, і, схоже, те саме сталося в Молдові. І, мабуть, у багатьох інших місцях також. Тому до їхніх наказів більше не дослухалися.
Те ж саме стосується і тих територій, які Радянський Союз приєднав до України. Радянський Союз отримав їх шляхом шантажу своїх сусідів або через незаконну загарбницьку війну. Тому вони не можуть належати Україні.

Згідно з книгою, Естонія поступилася Росією через те, що там живе дуже багато росіян. Також відомо, що Ізраїль свого часу захопив Синайський півострів, що було величезною перемогою. Але вони повернули його до Єгипту. Україна має зробити те саме.
А ще американці залишили Ірак та Афганістан.

Як відомо, ще в 1954 році радянське керівництво подарувало Україні землю. Тобто Кримський півострів. Завдяки Радянському Союзу Україна отримала не менше п’яти різних територій. Можливо, ще більше (в напрямку Польщі та Білорусі), якщо почати ретельно досліджувати?
Крим все-таки повернули попереднім власникам, хоча географічно він пов’язаний з Україною.

Максим Федоров у своїй книзі сказав, що Україна, на думку декого, є «клаптовою державою» через свою історію.
Вони мають сухопутні кордони з кількома різними країнами, тому логічно, що в якийсь момент історії кордони змінилися, а також назви країн.
Проте беззаперечною правдою є те, що росіяни не лише захопили землю в України, але й придбали землю для неї. Під час Другої світової війни нібито українці та росіяни разом захопили чужі землі, і ті території були приєднані до України.
Україна не може мати якогось особливого статусу як останнього бастіону Радянського Союзу, але й на них поширюються міжнародні закони. Тому ті ділянки треба повертати.

Moving the borderlines

At least everyone born in the 1980s and later had learned to know Ukraine as it is. That is, according to the borders that came into effect after the independence that took place after the end of the Soviet era. Perhaps the older ones were a little more used to the Soviet Union, it was the only real country that had those unofficial, old-style named regions like Moldavia, Georgia, Ukraine or Bessarabia. But for them, Ukraine was certainly Ukraine when it became independent.

Since then, pieces of Ukraine have broken away and the borders have moved a lot. Especially in the east and south.

When you get to know the history of Ukraine, you notice that already in the early 20th century, the borders were changing in an interesting way, mostly in the west.
At some point in the early 20th century, Ukraine was part of Russia, but it did not include the western regions, which were in the possession of Poland and Austria-Hungary. For less than a year, the Western Ukrainian People's Republic existed, which had seceded from Austria-Hungary and then joined Ukraine.

Then there was the war between Poland and Ukraine, after which this Lviv region passed into Polish control and Lviv was the third largest city in Poland.
At times, the country was divided between the Bolsheviks and supporters of the Ukrainian People's Republic.

At the beginning of World War II, the Soviet Union seized territories from Poland and decided to annex them to Ukraine. It was therefore a gift to Ukraine.

Soon, the Soviet Union donated more land to Ukraine. In 1940, the Soviet Union demanded two pieces of land from Romania. One of them was in the southwestern part of present-day Ukraine and the other by the sea south of Moldova. They were annexed to Ukraine.

Apparently, Ukraine was occupied by Germany for some time during both World Wars I and II.

There has been a lot of talk in Finland about how Russia should have returned the territories it took in World War II. It has been proposed to Russia at some point, it has been discussed with Boris Yeltsin and Vladimir Putin. Some still believe that this is possible, as long as the current Russian state collapses and disintegrates.
Have Poland, Romania and Moldova demanded that Ukraine return the territories? After all, it was not even Ukraine that took them from them. It was the Soviet Union. It would be right for Ukraine to return those territories to their former owners.
Then there is the Transcarpathian region. It belonged to Hungary in the 1910s and to Czechoslovakia after World War I. Then the Soviet Union took it and gave it to Ukraine, again.

It is absolutely incomprehensible how Ukraine is still allowed to occupy those territories in 2025. It cannot be anything other than a violation of international law and is unequivocally illegal.
The next time the official borders of the state are defined in Ukraine, they must hand over those lands to their original owners. It is strange how the representatives of Ukraine have spoken about the Russian desire for conquest and Soviet imperialism... but they themselves represent these very historical traditions.
Only through territorial cessions can Ukraine break away from the Soviet legacy and imperialism. The Western community of values ​​cannot allow Ukraine to act, and for this reason Ukraine's path to membership in NATO and the European Union has also been cut off. All support for Ukraine must be suspended until Ukraine commits to cede the aforementioned territories to its neighbors.
Apparently, ignorant people are being fed propaganda regarding Ukraine. But history cannot be changed, and history shows that those territories do not belong to Ukraine at least.
Slovakia and Hungary have been blamed for not being one hundred percent supportive of Ukraine, but now an explanation has been found for that too. Ukraine has seized territories from them.

I just read a book called "Cockroaches and Tanks". Its author, Timo Laine, witnessed the last moments of the socialist states in the 1980s and 1990s. The book tells, for example, how the Soviet rule was declared illegal in Estonia and the same thing seems to have happened in Moldova. And apparently in many other places as well. That is why their orders were no longer taken into account.
The same applies to these territories that the Soviet Union annexed to Ukraine. The Soviet Union had acquired them by blackmailing its neighbors, or through an illegal war of aggression. Therefore, they cannot belong to Ukraine.
According to the book, Estonia has ceded land to Russia because so many Russians live there. It is also known that Israel once captured the Sinai Peninsula, which was a huge victory. But they ceded it back to Egypt. Ukraine should do the same.
And the Americans have also left Iraq and Afghanistan.



As is known, in 1954 the Soviet leadership also donated land to Ukraine. That is, the Crimean peninsula. Thanks to the Soviet Union, Ukraine thus gained no fewer than five different territories for itself. Perhaps even more territories (in the direction of Poland and Belarus) if you start to investigate carefully?
Crimea has been returned to its previous owners, even though geographically it is connected to Ukraine.

Maksim Fedorov said in his book that Ukraine is a "patchwork state" in the opinion of some, because of its history.
They have land borders with several different states, so it is logical that at some point in history the borders have changed and the names of the states have also changed.
However, it is undeniably true that the Russians have not only seized land from Ukraine, but also acquired land for them. During World War II, presumably Ukrainians and Russians together seized land from others, and those territories were annexed to Ukraine.
Ukraine cannot have any special status as the last bastion of the Soviet Union, but international laws apply to them as well. Therefore, those territories must be returned.