Muutetaan Ukrainaan

Ruoan tilaaminen internetistä on nykyaikainen tapa tehdä ostoksia. Minusta on tullut Sopilka-kaupan kanta-asiakas.
Tilasin muiden muassa yli 1000 grammaa Harkovan vohveleita sekä Petro Poroshenkon konvehtirasian ja 18 annosta nuudeleita. Perinteinen ukrainalainen pääsiäiskakku, se on leivottu Lvivissä. Se on saman tyylinen kuin saksalainen joulukakku, kuivaa mutta sisällä on hedelmän paloja.

Näiden tuotteiden myötä tulee mieleen ajatus siitä, että jotkut todella ovat jääneet Ukrainaan eivätkä lähteneet ulkomaille vuonna 2022. Siellä ihmiset asuvat edelleen ja käyvät töissä esimerkiksi tehtaissa, joissa valmistetaan muroja tai vohveleita ja nuudeleita. Peltoja viljellään.
Miksi ne työntekijät eivät lähteneet Suomeen? Mitä järkeä siinä on jäädä Ukrainaan?

Joskus monta vuotta sitten jossakin luki, että Ukrainassa voi olla maaseudulla palkka 200 euron verran kuussa, ja sen takia kannattaa käydä Suomessa kausitöissä. Nyt kun katsoo internetistä, niin siellä kerrotaan jotakin Ukrainan palkkatasosta.
Vuonna 2017 marjanpoimija kertoi palkan olevan noin 150 euroa kuussa, hän on historian opettaja.
Minimipalkka olisi 184 euroa kuukaudessa vuonna 2024, mutta toisaalta tämän vuoden artikkeli Pelastakaa lapset -sivuilla kertoo keskipalkan pudonneen kolmessa vuodessa 161 eurosta 115 euroon. Se saattaa olla jonkun sotaseudun palkkataso. Erään henkilön eläke on 69 euroa kuussa siellä.
Lääkäri kertoo saavansa 500 euron verran ja julkisella puolella palkka voisi olla 400 euroa. Hän kertoo miten monet tutut ovat lähteneet Saksaan töihin.

Artikkeli vuodelta 2018 kertoo, että arviolta 4,6 miljoonaa ukrainalaista on lähtenyt ulkomaille töihin. Useimmat Puolaan tai Venäjälle. Se oli noin 25 prosenttia Ukrainan työikäisestä väestöstä. Onko siis näin, että Ukraina menetti neljä ja puoli miljoonaa ihmistä ulkomaille töihin, ja seitsemän miljoonaa lähti sodan takia Eurooppaan ja kolme miljoonaa jäi Venäjän puolelle? Ei se ehkä ole noin yksinkertaista, mutta tuo olisi 14,5 miljoonaa lähtijää.


Visit Ukraine -sivustolla kerrotaan tuoreessa jutussa, että keskimääräinen palkka Ukrainassa oli 24 000 eli 504 euroa. Mutta palkat ovat nousseet 20 prosenttia.
Kiovassa on laskettu 50 000 työpaikkailmoituksen palkkakeskiarvoksi 577 euroa. Harkovassa 5000 ilmoituksen palkkakeskiarvo 451 euroa. Lvivissä 12 000 ilmoituksen keskiarvo 525 euroa. Odessassa 9500 ilmoituksen keskiarvo 483 euroa.
Mutta eihän siellä käytetä euroja. He saavat maassaan kohtuullisen palkan, mutta jos tulee Pohjois-Eurooppaan, niin sillä rahalla ei paljon juhlita. Heillä on siellä omat hinnat ja omat systeeminsä. Ja kuitenkin jos palkka on 20 000 tai 30 000 kuukaudessa niin kyllä sillä pitäisi pärjätä Ukrainassa.

Mutta tietysti monilla on hyvät tulot ja siellähän on hienoja kerrostalolähiöitä suurkaupungeissa ja supermarketit samanlaisia kuin Suomessa.
Vaihtelu on suurta.

Kun katsoo työpaikkailmoituksia sivustoilla work.ua tai robota.ua, niin siellä voi olla siivoojan palkka 275 euroa ja hitsaajan palkka 735 euroa. Monessa työssä 420-630 euroa.
Sitten tuolla on aika näkyvästi esillä armeijan eri ammatit, niihin tarvitaan työntekijöitä. Tarvitaan 205 tarkka-ampujaa ja 800 konekivääriampujaa, mutta myös moniin muihin ammatteihin tarvitaan tekijöitä. Kuljettaja, sairaanhoitaja, hitsaaja ja niin edelleen.

Onko siinä järkeä, kun ukrainalainen tulee Suomeen ja tienaa pakolaisena enemmän kuin kotimaassa töissä käymällä? Ne ovat tosiukrainalaisia, jotka siellä jatkavat toimiaan eivätkä lähteneet ulkomaille.

Ukrainan hintatasosta minulla ei ole käsitystä, paitsi että monessa maassa myytävä Oshee-urheilujuoma oli Lvivissä tasan puolet halvempaa kuin Suomessa. Kävin siellä hotellin lähellä pienessä kaupassa, joka oli perinteikkään kivitalon katutasolla.
Googlesta voi löytyä tietoja aiheesta. Mutta ne hinnat varmaan vaihtelee ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja. Sama pätee asumiseen. On halpoja asuntoja ja kalliimpia asuntoja.





Minullakin on velvollisuus hakea töitä, koska välillä on ollut lomautuksia ja sitä myöten työvoimatoimiston asiakkuus on voimassa. En jotenkin löytänyt sellaisia ilmoituksia Ukrainassa, mitä osaisi tehdä, mutta jos on pakko hakea töitä Ukrainasta, niin voisi hakea Zaporizzhiaan Veladis-kalatehtaalle. Sen merkin säilykkeitä minä olen ostanut.
Ja sitten siellä on myös Metinvest -niminen metallialan suuryritys, niin sen tuotantoon tarvitaan työntekijää.
Ja esimerkiksi Ukrnaftalla on avoimia paikkoja öljyn porauksessa. Heillä on yli 22 000 työntekijää. Ja sitten Roshenin tehtaalle voisi mennä töihin tai sitten suksitehtaille Lviviin tai Mukachevoon. Ukrainalaiset ovat todistetusti hyviä suksen tekijöitä, kerran siellä on maailman suurin suksitehdas ja parhaana pidetyn merkin suksia valmistetaan siellä.
Kyllä tekevälle töitä löytyy.

Täällä päin on nykyään monessa kunnassa valitettavasti työttömyysprosentti 15-20. Eli ihan vuoden 2009 finanssikriisin aikojen tasolla. Pohjois-Karjalan maakunnassa 15 prosenttia, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaakson maakunnassa 14 prosenttia.
Saattaa olla, että Ukrainasta löytyisi töitä helpommin. Ukraina kuuluu Venäläiseen Maailmaan yhtä hyvin kuin nuo mainitut Suomen maakunnat ja venäjän kieli on tuttu sekä suomalaisille että ukrainalaisille. Nuo maakunnat ovat olleet myös osa Ukrainaa, joten suomalaisille on luonnollista lähteä töihin veljeskansamme maille.
Exif_JPEG_420
КАК ДОМА В УКРАИНЕ – JUST LIKE AT HOME




Давайте переедем в Украину

Заказ еды онлайн — современный способ совершения покупок. Я стала постоянным покупателем магазина «Сопилка».
Среди прочего я заказал более 1000 граммов харьковских вафель, коробку шоколадных конфет «Петр Порошенко» и 18 порций лапши. Традиционный украинский пасхальный кулич, выпекаемый во Львове. По стилю он похож на немецкий рождественский кекс: сухой, но с кусочками фруктов внутри.

Эти продукты наводят на мысль, что часть людей действительно осталась в Украине и не уехала за границу в 2022 году. Люди по-прежнему там живут и работают, например, на фабриках по производству хлопьев или вафель и лапши. Поля обрабатываются.
Почему эти рабочие не поехали в Финляндию? Какой смысл оставаться в Украине?

Много лет назад я где-то прочитал, что в сельской местности Украины можно зарабатывать 200 евро в месяц, и именно поэтому стоит ехать в Финляндию на сезонные работы. Сейчас, если заглянуть в интернет, там что-то пишут об уровне зарплат в Украине.
В 2017 году сборщик ягод сообщил, что его зарплата составляет около 150 евро в месяц, он учитель истории.
Минимальная заработная плата в 2024 году составит 184 евро в месяц, но, с другой стороны, в статье этого года на сайте Save the Children говорится, что средняя заработная плата за три года снизилась со 161 евро до 115 евро. Это может быть уровень заработной платы в какой-то зоне военных действий. Пенсия на одного человека там составляет 69 евро в месяц.
Врач говорит, что получает 500 евро, а в государственном секторе зарплата могла бы составлять 400 евро. Он рассказывает, как много его знакомых уехали в Германию на заработки.

В статье за ​​2018 год говорится, что около 4,6 млн украинцев выехали за границу на заработки. Большинство — в Польшу или Россию. Это около 25 процентов трудоспособного населения Украины. Так правда ли, что Украина потеряла четыре с половиной миллиона человек, которые уехали на заработки за границу, семь миллионов уехали в Европу из-за войны, а три миллиона остались на стороне России? Возможно, это не так просто, но это означало бы отъезд 14,5 миллионов человек.
В недавней статье на сайте Visit Ukraine говорится, что средняя зарплата в Украине составляет 24 000 долларов или 504 евро. Но заработная плата выросла на 20 процентов.
В Киеве средняя заработная плата по 50 000 объявлений о вакансиях составила 577 евро. В Харькове средняя зарплата за 5000 объявлений составляет 451 евро. Во Львове средняя цена 12 000 объявлений составляет 525 евро. В Одессе средняя цена 9500 объявлений составляет 483 евро.
Но евро там не используют. У себя на родине они получают достойную зарплату, но если приезжают в Северную Европу, то особо не празднуют эти деньги. У них там свои цены и свои системы. Но, конечно, у некоторых людей хорошие доходы, и в крупных городах есть хорошие многоквартирные дома в пригородах и супермаркеты, похожие на финские.
Вариация огромная.

Если посмотреть объявления о вакансиях на work.ua или robota.ua, зарплата уборщика может составлять 275 евро, а сварщика — 735 евро. На многих работах 420-630 евро.
Затем там довольно наглядно представлены различные профессии в армии, и требуются сотрудники для них. Требуется 205 снайперов и 800 пулеметчиков, но также требуются рабочие многих других профессий. Водитель, медсестра, сварщик и т.д.

Имеет ли смысл украинцу приезжать в Финляндию и зарабатывать больше в качестве беженца, чем работая на родине? Это настоящие украинцы, которые продолжают свою деятельность там и не уехали за границу.

Я не имею представления об уровне цен в Украине, за исключением того, что спортивный напиток Oshee, который продается во многих странах, во Львове был ровно в два раза дешевле, чем в Финляндии. Я зашёл в небольшой магазинчик рядом с отелем, который находился на первом этаже традиционного каменного дома.
Информацию по этой теме вы можете найти в Google. Но цены, вероятно, различаются, и доступны разные варианты. То же самое касается и жилья. Есть дешевые квартиры и более дорогие квартиры.





У меня также есть обязанность искать работу, поскольку время от времени происходят увольнения, а мое членство в кадровом агентстве все еще действительно. Я почему-то не смог найти ни одного объявления в Украине, по которому мог бы работать, но если бы мне пришлось устраиваться на работу в Украине, я мог бы подать заявку на работу на рыбозаводе «Веладис» в Запорожье. Я купил консервы этой марки.
А еще есть крупная металлургическая компания «Метинвест», так вот для ее производства нужны сотрудники.
А, например, в «Укрнафте» есть вакансии по бурению нефтяных скважин. В компании работает более 22 000 сотрудников.
А потом можно было пойти работать на фабрику «Рошен» или на лыжные фабрики во Львове или Мукачево. Украинцы зарекомендовали себя как хорошие производители лыж, ведь именно у них находится крупнейшая в мире фабрика по производству лыж, и именно там производится самая известная марка лыж.
Да, для тех, кто работает, есть работа.

К сожалению, уровень безработицы во многих муниципалитетах в настоящее время составляет 15–20%. То есть, как раз на уровне финансового кризиса 2009 года. В губернии Северная Карелия — 15 процентов, в Южной Карелии и губернии Кюменлааксо — 14 процентов.
Возможно, в Украине будет легче найти работу.
Украина принадлежит к Русскому миру в той же мере, что и вышеупомянутые финские провинции, а русский язык знаком как финнам, так и украинцам. Эти провинции также были частью Украины, поэтому для финнов естественно отправляться на работу в страны нашего братского народа.



POKROVSK METINVEST FACTORY – ПОКРОВСКИЙ ЗАВОД МЕТИНВЕСТ



Let’s move to Ukraine

Ordering food online is a modern way to shop. I have become a regular customer of the Sopilka store.
Among other things, I ordered over 1000 grams of Kharkov waffles, a box of Petro Poroshenko chocolates and 18 servings of noodles. A traditional Ukrainian Easter cake, it is baked in Lviv. It is similar to a German Christmas cake, dry but with pieces of fruit inside.

These products make me think that some people really have stayed in Ukraine and did not go abroad in 2022. People still live there and work, for example, in factories where cereals or waffles and noodles are made. The fields are cultivated.
Why didn't those workers go to Finland? What's the point of staying in Ukraine?

Many years ago, I read somewhere that in rural Ukraine you can earn 200 euros a month, and that's why it's worth going to Finland for seasonal work. Now when you look on the internet, there is something about the salary level in Ukraine.
In 2017, a berry picker said that the salary is about 150 euros per month, he is a history teacher.
The minimum wage would be 184 euros per month in 2024, but on the other hand, this year's article on the Save the Children website says that the average salary has dropped from 161 euros to 115 euros in three years. That may be the salary level in a war zone. One person's pension is 69 euros per month there.
A doctor says that he gets 500 euros and in the public sector the salary could be 400 euros. He tells how many acquaintances have gone to work in Germany.

An article from 2018 says that an estimated 4.6 million Ukrainians have gone to work abroad. Most to Poland or Russia. That was about 25 percent of the working-age population of Ukraine. So is it true that Ukraine lost four and a half million people to work abroad, and seven million left for Europe because of the war, and three million stayed on the Russian side? It may not be that simple, but that would be 14.5 million people leaving.
A recent article on the Visit Ukraine website states that the average salary in Ukraine was 24,000, or 504 euros. But salaries have risen by 20 percent.
In Kiev, the average salary for 50,000 job advertisements has been calculated to be 577 euros. In Kharkiv, the average salary for 5,000 advertisements is 451 euros. In Lviv, the average for 12,000 advertisements is 525 euros. In Odessa, the average for 9,500 advertisements is 483 euros.
But they don't use euros there. They get a reasonable salary in their country, but if you come to Northern Europe, you don't celebrate much with that money. They have their own prices and their own systems there. But of course some have good incomes and there are nice apartment building suburbs in big cities and supermarkets similar to those in Finland.
There is a lot of variation.

When you look at job advertisements on work.ua or robota.ua, a cleaner's salary can be 275 euros and a welder's salary 735 euros. Many jobs are 420-630 euros.
Then there are quite prominently displayed various military professions, workers are needed for them. 205 snipers and 800 machine gunners are needed, but workers are also needed for many other professions. Driver, nurse, welder and so on.

Does it make sense for a Ukrainian to come to Finland and earn more as a refugee than by working in their homeland? They are real Ukrainians who continue their activities there and did not go abroad.

I have no idea about the price level in Ukraine, except that the Oshee sports drink, which is sold in many countries, was exactly half as cheap in Lviv as in Finland. I went there to a small shop near the hotel, which was on the street level of a traditional stone house.
You can find information on the subject on Google. But the prices probably vary and there are different options available. The same applies to housing. There are cheap apartments and more expensive apartments.

I also have an obligation to look for work, because there have been layoffs from time to time and as such my employment agency membership is valid. I somehow couldn't find any advertisements in Ukraine that I could do, but if I have to look for work in Ukraine, I could apply to the Veladis fish factory in Zaporizhia. I've bought that brand of canned food.
And then there's also a large metal company called Metinvest, so they need employees for their production.
And for example, Ukrnafta has vacancies in oil drilling. They have over 22,000 employees. And then you could go to work at the Roshen factory or go to ski factories in Lviv or Mukachevo. Ukrainians are proven to be good ski makers, after all, they have the world's largest ski factory and the best brand of skis is made there.
Yes, there are jobs for those who work.

Unfortunately, the unemployment rate here is 15-20 in many municipalities these days. That's right at the level of the 2009 financial crisis. In North Karelia province 15 percent, in South Karelia and Kymenlaakso province 14 percent.
It may be that it would be easier to find work in Ukraine.
Ukraine belongs to the Russian World as well as those mentioned Finnish provinces and the Russian language is familiar to both Finns and Ukrainians. Those provinces have also been part of Ukraine, so it is natural for Finns to go to work in the lands of our brotherly people.
Давайте переедем в Украину – Let´s move to Ukraine – Muutetaan Ukrainaan
THINK UKRAINE YOUTUBE CHANNEL